Как да се погрижите за топлината у дома през зимните месеци

камина на пелети

Навярно и вие искате през зимата да е топло и уютно у дома ви. Но освен това имате и други изисквания, които се отнасят до оптимизиране на сметките. Независимо от това какъв ресурс използвате това, което е важно да подчертаем е, че от съществено значение е типа на уреда. Дали ще се радвате на топлина и комфорт във всяко помещение на дома и сумите за месечни разходи са символични зависи изцяло от това как ще подходите при подбор на отоплителна техника. А под такава се разбират разнообразни технологични решения, които работят икономично, енергийно ефективни са и освен това щадят околната среда. Ако все още имате колебания то ето, че тук https://www.balkanenergy.bg можете да се запознаете отблизо с някои от водещите решения, които в момента са актуални на българския пазар.

Основни изисквания при избор на уреди за отопление

Разбираемо е това, че ще потърсите професионални насоки и съвети за това да си осигурите идеалното рентабилно и икономично решение. Но е важно преди да се доверите на експертни съвети да отделите малко време и да се запознаете с това, което другите домакинства използват. Често се споделят мнения в социалните мрежи и форуми като така имате и шанса да селектирате ползите и негативите от конкретен тип отопление.

Ето кои са главните неща, върху които е решаващо да помислите преди изобщо да стартирате търсете и консултации с експерти в отоплителния бранш:

  • Съпоставка на иновативните решения;
  • Съобразяване с общата площ и квадратура, която ще бъде отоплявана;
  • Автономен или уред, който ще бъде свързан с инсталация за разпространяване на топлината е по-удачно да изберете;
  • Какъв е максималния разход, който можете да понесете като месечна сметка;
  • Колко сте готови да инвестирате;
  • Какъв тип гориво/енергиен ресурс предпочитате.

Отговорите на тези въпроси ще ви покажат правилната посока и ще филтрират онези варианти за отопление, които биха отговорили на вашите предпочитания и критерии.

Най-добрите решения за приятен микроклимат за дом от 100 м2

отопление

Средностатистическото семейство обитава апартаменти, които са със средна площ между 80 и 110 кв.м. Това показва, че когато се търси най-ефективна алтернатива то основния принцип за избор е уреда да бъде производителен и да гарантира цялостен обхват на всяко едно помещение. Ще представим на вниманието ви три типа системи, които ще оптимизират разходите ви през зимата, а освен това ще гарантират и приятна и комфортна среда. Това са:

  • Газови котли. Предлагат един сравнително евтин вариант за осигуряване на топлина и уют в дома. Като цяло пропан-бутана е един от изкопаемите енергийни източници, на които можете да разчитате за да отоплявате със система за парно, да захранвате домакински уреди и дори да топлите вода. А това определено води до икономии, които ще осигурят на домакинството свиване на разходите. Освен това първоначалната инвестиция не е кой знае колко непосилна за средностатистическия потребител;
  • Термопомпи. Доста се заговори за тези екологични и икономични уреди. Ефективността им се базира основно на това, че извличат топлината от околния въздух и земните недра. Безплатните източници са добре приемани и точно поради това не малко клиенти избират високите технологии, които не само щадят природата, но и като експлоатационни показатели и разходи не струват скъпо. Единствения недостатък при тях е по-скъпата първоначална инвестиция;
  • Камини на пелети. В случай, че държите да се отоплявате с камина то определено имате нужда от решение, което да намали ангажимента за обслужване на уреда както и да бъде използвано екологично и икономично гориво. Пелетите не случайно се дефинират като възобновяем източник на енергия, защото се произвеждат от отпадни суровини. Освен това са екологични, защото освобождават минимални количества фини прахови частици.

Ако имате колебание относно избора на уред можете да се консултирате с професионалисти, които да ви дадат насоки спрямо спецификата на вашия имот.