Здравословни и спокойни сънища си осигурете с двулицевите матраци от магазин Арена

матрак

И вие ли сте изправени пред дилемата да изберете матрак с две или едно лице. Да, едните са по-евтини, но пък за другите казват, че са в пъти по-качествени. Именно поради това е важно човек доста добре да обмисли своите решения преди да предприеме каквито и да било действия. Поставете на кантар ползите и минусите при двата варианта за да можете да направите реална оценка на това, което би било приоритетно за вас. Интерес предизвикват https://www.mebeliarena.bg/матраци/двулицеви-матраци като главните аргументи, които отчитат клиентите са свързани с тяхното дълголетие. Когато се търси продукт, който да е грижи за нашето здраве и пълноценна почивка то ето, че на фокус са именно продуктите, от които тялото ни има най-много ползи.

С какво двулицевите са по-полезни за съня

Независимо от това дали имат рамка или не леглата ви спокойно можете да изберете матрак с две лица. Става въпрос за това, че те се адаптират перфектно към всеки тип креват с фабрична или допълнително закупена рамка.

Но нека се върнем на удобството и ползите, които тялото ни си осигурява благодарение на използването на матрак с две лица. Закупуването му няма как да не се отрази на качеството на съня. Фактите са показателни и те се отнасят до:

  • Намаляване на влагата в сърцевината на матрака от нелесната температура поради добрата проветривост;
  • Дълъг живот, който се осигурява именно на това, че матрака може да се използва от двете страни. Обръщайки го се натоварва равномерно и това води до намаляване на износването;
  • Избор на твърдост. Това, че са с две лица далеч не означава, че страните са еднакви. Обикновено едната е с по-високо ниво на твърдост, а другата е по-мека като се дава възможност за избиране на желаната за оптимален комфорт.

По какво се отличават от еднолицевите

Двулицев матрак

Първото, за което се сещате навярно е това, че се използват две страни, а при еднолицевите има само една зона за сън, а другата е заета от вградената подматрачна рамка. Не само това е основната причина да има разграничаване между еднолицев и двулицев модел. Ето още няколко белези, по които вариантите с две използваеми лица се отличават от еднолицевите:

  • Цената при двулицевите е с до 40 % по-висока;
  • Осигуряват много добра циркулация на въздуха и не предизвикват изпотяване на тялото;
  • Предлагат две страни с различни нива на комфорт;
  • По-високи са за да гарантират оптимално удобство.

Избора е във ваши ръце, а за повече информация относно продуктите не се колебайте да посетите каталога на магазин Арена.