Котли на твърдо гориво – обща информация

Въпреки, че се намираме в един по-усъвършенстван от технологиите свят няма как да пренебрегнем факта, че има достатъчно домакинства, които все още залагат на твърдото гориво. Печките на дърва и въглища обаче не са съвсем рентабилни, което ни показва, че е напълно естествено да се търси по-енергийно ефективен вариант кат например камини или котли на твърдо гориво. Изключително многообразни са тенденциите, които се предлагат в търговската мрежа, а що се отнася до енергийна ефективност, изгодна за котли на твърдо гориво цена и екологичност то решенията, които днес ви представяме са тук в онлайн магазин balkanenergy.bg.

Съществена информация за котлите на твърдо гориво

Не сте очаквали такъв огромен избор от котли на твърдо гориво, нали! А всъщност на пазара се предлагат многообразни решения, с които всяко домакинство може да открие добрата алтернатива за отоплението на своето жилище. Ето ги главните акценти, които са водещи при избирането на котел на твърдо гориво:

  • Производител

Не подценявайте този фактор, тъй като е съществен спрямо това да се осигури на домакинството качествено и рентабилно решение, с което да се отоплявате. Има доверени и с висок рейтинг производители на котли на твърдо гориво, чиито продукти отговарят на най-високи стандарти. А екодизайн е основен показател за това, че можете да се доверите на котел, който намалява до минимум вредните емисии, които се генерират и изхвърлят в атмосферата;котел

  • Мощност

Задължително е да се изчисли мощността на вашия котел на дърва. От това зависи дали уреда ще успее да осигури нужното количество топлина за квадратурата на имота, за който е предназначен. Логично е колкото по-мощен уред изберете то толкова по-висока да бъде неговата цена;

  • Безопасност и сигурност

Когато сте заложили на правилния производител то реално сте се погрижили за това да получите най-доброто за вашата сигурност и безопасност. Все повече от клиентите са наясно, че винаги има риск с уреди, при които има горивен елемент и намеса на електрическа помпа. Много е важно да се спазват инструкциите за безопасна употреба за да бъдат избегнати инциденти. Иновативните котли на твърдо горива разполагат с множество защити, които ги правят наистина сигурни и оптимално безопасни.

В своя каталог Balkanenergy предлага разнообразни идеи за котли на твърдо гориво на разумни цени, с които ще си осигурите пълен комфорт през зимата. Не подценявайте избора на уред, тъй като точно от това зависи до каква степен ще успеете да оптимизирате разходите си за отопление.

Класификация на котлите на твърдо гориво

Освен по горе изброените показатели като марка, мощност на уреда и оптимална безопасност има и друг вид класификации, които са характерни при покупката на котел на твърдо гориво. Не подценявайте и данните, които ще посочим по-долу, тъй като те пък са зависими за това да осигурите на радиаторите топлопреносители оптималната температура за затопляне на помещенията.

Ето какви котли на твърдо гориво се предлагат от Balkanenergy:

  • Съобразно материала, от който са изработени котлите те биват – стоманени и чугунени. Препоръчителни са тези от стомана поради издръжливостта си на удар и високи температури;
  • Според процесите на горене биват обикновени и пиролизни котли на твърдо гориво;
  • В зависимост от типа на горивото, което може да бъде използвано котлите на твърдо гориво могат да боравят с дърва, въглища, брекети както и да бъдат с комбинирана горелка на пелети;
  • Според управлението се делят на такива с ръчно управление и автоматизирани.

С Balkanenergy разполагате с хиляди възможности, с които наистина ще успеете да влезете в ритъм с оптимизиране на сметките за отопление. Икономии, рентабилност, високи екологични показатели – ако държите на тези аспекти през отоплителния сезон е време да потърсите най-доброто, което в момента могат да ви предоставят от онлайн магазин Balkanenergy на отлична цена.