Да изберем ли бразилското джиу джицу за тренировки на децата?

джиу джицу за деца

Днешните малчугани предпочитат електронните игри и другите забавления, които им осигуряват съвременните устройства. Поради тази причина родителите на време трябва да обърнат внимание на тяхната физическа активност и да ги запишат на тренировки по някакъв спорт. Ако не искате да сте традиционалисти предлагаме да заложите на детски BJJ – джиу джицу Teres.BG – Пловдив. Този съвременен боен спорт развива редица положителни умения у подрастващите и е интересно занимание, което могат да практикуват от най-ранна възраст в Пловдив.

Защо бразилското джиу джицу е подходящо за децата?

Различните източни бойни изкуства се практикуват в много държави от стотици години. Някои от тях се препоръчват дори на най-малките деца, защото им помагат да станат физически по-активни, да изградят добра мускулатура, гъвкавост и баланс и да се развиват в правилна посока. Такъв спорт е бразилското джиу джицу, което се преподава в залите в Пловдив. Всеки родител, който доведе своето дете на тренировка тук, ще се увери, че това бойно изкуство е напълно безопасно дори за по-малките.

боен спорт

Тренировката се провежда в комфортна среда и от компетентни преподаватели. В бразилското джиу джицу няма преки удари както е в някои други бойни спортове. Тук позициите се тренират на земята и е малко вероятно някой да се нарани. Специалистите препоръчват да запишете децата възможно най-рано да тренират този боен спорт, понеже те неусетно ще изградят много и различни умения не само физически, но и психологически. Под формата на игра ще се дисциплинират и ще показват ясно уважение към своите приятелчета и преподаватели.

Какви умения ще усвоят децата практикувайки джиу джицу?

Голяма част от родителите се интересуват от конкретните резултати, които биха постигнали техните малчугани по време на тренировките. От спортен център Teres.bg Пловдив препоръчват бразилското джиу джицу, защото развива у подрастващите много умения:

  • те стават по изпълнителни и фокусирани – редовните спортни тренировки ще изградят у тях усещане за отговорност и ще ги направят дисциплинирани, дори в ежедневието и на училище;
  • постигат гъвкавост и добра физическа култура – това е много важно за развитието на децата, защото именно в тази възраст мускулатурата трябва да се тренира и те да бъдат в най-добра кондиция;
  • ще могат да се отбраняват – характерно за бразилското джиу джицу е, че дори физически по-слаб противник може да се защити, благодарение на своята гъвкавост и различните тактики, които тренира;
  •  малчуганите стават толерантни към своите приятелчета и уважителни към преподавателите – източните бойни изкуства винаги са били познати с това, че правят хората по-спокойни, внимателни към другите и най-вече изграждат респект към учителя.

Ако сте заинтригувани от подобни тренировки, задължително трябва да посетите спортния център в Пловдив и да научите повече за BJJ.

На какво е важно да обърнат внимание родителите?

Ако вече сте записали своето дете да тренира избрания боен спорт в Пловдив, е хубаво да го мотивирате и окуражавате. Не бива да се притеснявате, в случай че се появят натъртвания или охлузвания, защото те са нормални по време на тренировките. Малчуганът трябва да се забавлява и да се чувства спокойно, затова ако имате някакви притеснения е най-добре да ги коментирате с треньорите. Посетете избрания спортен център в Пловдив, за да видите къде се провеждат заниманията, като имате шанс дори да присъствате. Така ще се чувствате по-спокойни и ще видите колко много се забавлява вашият мъник.