Кои са предимствата от използване на трмопомпа за отопление и климатизация на дома

икономично отопление

Изграждането на термопомпени инсталации през последните години стана доста популярно. Ако преди това системите се приемаха като високоефективни решения за климатизиране на бизнес имоти с големи квадратури то сега все по-сериозен интерес се наблюдава към инвестиране в термопомпи за дома. Кои са причините домакинствата да отправят поглед към тези не толкова евтини решения и кои са основните ползи, които са мотивиращи за създаване на цялостна система, която да се погрижи за уюта в жилището предстои да ви разкажем в днешното четиво.

Целогодишен комфорт

Термопомпите са икономични решения, с които имате реален шанс да се погрижите за идеална и уютна атмосфера у дома през цялата година. Това, което е характерно за уредите е, че се касае за:

 • Отопляване;
 • Охлаждане;
 • Осигуряване на топла вода;
 • Системата е с опция за цялостен обхват на помещенията, в които има изградена инсталация от парно с радиатори или водно подово отопление.

Множеството приоритети, които са характерни за използването на тези уреди се оказват сериозен аргумент, който е достатъчно мотивиращ за инвестиране в удобна и многофункционална система, която се характеризира с дълголетие както и надеждност при работа, независимо от външните климатични условия. В общи линии, когато човек търси най-сигурното и надеждно решение за своя дом то покупката и термопомпа безспорно ще покрие високите му критерии и очаквания.

Списък с преимуществата при инсталиране на термопомпа в дома

отопление и климатизация

Използването на енергия от природата е съществен мотив, осигуряващ икономичен разход на уреда в работен режим. Специфичното при този тип инсталации е това, че се характеризират с невероятна ефективност поради факта, че основен източник на топлинна енергия са възобновяемите ресурси като въздух, вода и топлина от земните недра. Това е показателно и за екологичния аспект, характерен за термопомпите.

Продължаваме със списъка от преимущества, които се отнасят до осигуряването на отлични условия за живот у дома през цялата година. Това са:

 • Намаляване на енергийните разходи на домакинството с до 80 %;
 • Лесна употреба;
 • Абсолютна безопасност и пълен контрол по всяко време с помощта на инсталирано на телефона ви мобилно приложение;
 • Система с максимално дълъг експлоатационен период;
 • Бърза възвръщаемост на инвестицията;
 • Безопасни за околната среда предвид минималното количество въглероден диоксид, който освобождават при работа;
 • Осигуряват отлична климатизация на дома през цялата година.

Добре е да се замислите за такава инвестиция предвид това, че се касае за изключително функционално решение, което да осигури отлични условия в дома ви. Освен изложеното до тук е важно да споделим, че инсталирането на термопомпи е приложимо както в ремонтирани така и имоти старо строителство.