Парфюм според характера

Едва ли някой би оспорил това, че парфюмът е не само аромат, който ни носи удоволствие и придава очарователна свежест и ухание около нас. Действително това е невидим начин да омагьосаме, създадем у околните подсъзнателен образ, който да ни обрисува по строго определен начин. Доказано е, че човек избира своите парфюми според това какъв тип човек е и независимо, че не го осъзнаваме то се оказва, че по парфюма се разпознава какъв вид личност сме и какви са основните черти на характера ни. Днес ще ви запознаем с основните акценти, които отразяват нашия вътрешен свят и това как околните могат да придобият представа само по ползвания парфюм що за човек сме.

Избор на аромат по интуиция

Понякога просто защо ни допада сме склонни да изберем пределен парфюм. Уханието гали сетивата ни и ни подсказва, че това е продукта специално създаден за самите нас. Човешката интуиция е нещо наистина невероятно и точно тук при подбора на парфюм мажем да кажем, че връзката с идентичност, самоличност и характер е особено силна. И да, една миризма се възприема по различен начин от хората с различни характери. Ако за вас е привлекателна и неустоима то за други може да се окаже отблъскваща и даже непоносима.

Съобразно темперамента си човек избира онова, което би му подхождало, а ето и на кои типове характер какъв вид аромат се приема като привлекателен и типичен:

  • ФлегматициЕтерично Масло

Често ги наричат „хора без емоции“. Всъщност това са онези типажи, за които изразяването на емоция не е приоритет. Не, че нямат такива! Те просто не желаят да ги споделят с останалите. Спокойствието, което излъчват тези хора наистина е впечатляващо. Те разчитат на самоконтрола си и рядко ще ги видите да изригнат емоционално. А те се разпознават и по избора си на парфюм, защото инстинктивните им предпочитания са за аромати с дървесни нотки, подправки;

  • Меланхолици

Често ги определят като романтици, защото се изключително емоционални и леко несигурни. Типични аромати за този вид личности са цветните аромати, съдържащи жасмин, ванилия, роза и други;

  • Холерици

Едни от най-сложните за разбиране характери, които не приемат чуждо мнение и винаги държат на своето лидерство. Определено такива натури имат по-големи предпочитания към тежките ориенталски парфюми, а особен интерес има и към онези аромати, които съдържат лимонно-сандалово дърво;

  • Сангвините

Популярни са като оптимистите, които са доста инициативни, винаги имат своя позиция и са сред хората, които обичат около тях винаги да е весело. Инстинктивно те посягат към типичните природни аромати – лимонена трева, люляк, лавандула, цитрусовите цветя.

В който типаж се разпознавате и дали сте съгласни с написаното? Очакваме вашите мнения и коментари по тази така интересна тема.