Възможно ли е откриане на теч без къртене

Главната мисия на един водопроводчик е да извърши ремонта, от който се нуждаете бързо, компетентно и качествено. За да опазят в оптимална степен имота ви от извършените действия днес опитните и новаторски настроени експерти използват висококвалифицирана техника и апаратура, която спомага за мигновено и коректно провеждане на услугата без това да доведе до разрушения, които биха се оказали неприятни и генериращи допълнителни разходи. Със сигурност се досещате, че при скрит теч къртенето е неизбежно за да достигне до дефектиралата тръба. Още по-неприятно обаче се оказва момента, в който се установява, че има нужда от още поне двадесет сантиметра разрушения, които да могат да помогнат на специалиста да стигне до аварията. Предотвратими ли са подобни ситуации, в които се кърти без да се има представа дали изобщо тръбата е спукана на конкретното място или друго?

Как точно да се локализира теч

Днес за откриване на течове модернизираните екипи по Вик проблеми разчитат не на своя нюх и усет, а на апарати. Всъщност за да бъде диатностициран определен проблем днес водопроводчика няма нужда от чук, къртач или бормашина, с която да свали облицовката и да се опита да достигне до спуканата тръба. Съвременните водопроводчици знаят как да пестят своето време и това на клиентите си, защото колкото по-бързо се установи къде е мястото на теча то толкова по-ефективен и коректен ще бъде ремонта.

Днес не се кърти хаотично и на сляпо. Модернизирането на водопроводните екипи с техника и апаратура идва да покаже тяхната отговорност и ангажираност спрямо имуществото на клиентите. Не е нормално да посетиш един обект и да започнеш да проследяваш целия тръбен път с къртене. Правилната стратегия е насочена към това да се работи прецизно и с апаратура, която да установи:

 • Точното място на теча;
 • Причината за теча;
 • Възможностите за отстраняване;
 • Колко време ще отнеме ремонта и т.нат.

В помощ на водопроводчиците днес едни от най-популярните уреди, с които се откриват течове са именно термокамерите. Тяхната приложимост е много ефективна, тъй като предимствата на тези уреди показват една коректна и бърза аналитичност на ситуацията, която е предизвикала битовия проблем.

Как термокамерите се превръщат в основен инструмент

Водопроводчиците определят термокамерите като един от най-важните инструменти, които използват при откриване на течове. Изключително ефективни, прецизни и бързи са тези уреди. А това са сред основните изисквания за коректно и сигурно провеждане на ремонт при установяване на възникнал скрит теч. Със своята иновативна технология тези миниатюрни и компактни апарати успяват доста да облекчат работата на водопроводчиците. Техните основни качества се дължат на:теч

 • Лесни за използване, независимо от това какъв е терена, който трябва да се обследва за наличие на теч;
 • Показват в момента на диагностиката точното място на аварията;
 • Спестяват време, защото няма нужда да се изчаква за резултат от апаратната диагностика;
 • Спестяват разходи, защото не се налага хаотично къртене и откриване на течове само по интуицията на водопроводчика;
 • Щадят оптимално имота на клиента.

Всичко това идва да покаже, че наистина има много голям смисъл от това да се проведе такъв вид анализиране преди екипите да се впуснат в безконтролно къртене и разрушения на плочките в банята. Ето я причината потенциалните клиенти да имат едно на ум и преди да наемат конкретен екип да направят проучване по отношение на принципите на работа и дали се използват термокамери, с които да се установи точното място, където да бъдат насочени усилията на водопроводчиците.

Следствие от ползването на термокамерите са:

 • Ниски разходи за ремонт;
 • Коректно и професионално отношение;
 • Ефективност;
 • Качество;
 • Бързина.

Бъдете разумни и при нужда от откриване на течове се водете от това кои от водопроводчиците предлагат тази услуга без къртене.