Знаем ли как да избираме и ползваме парфюми?

Според модни анализатори парфюмът е един задължителен акцент, който не бива да пропускаме. Както например сте зависими от аксесоарите, с които допълвате тоалета си, така и ролята му  е да постави завършващия детайл към вашия тренд. Но знаете ли, че доста хора нямат никаква представа как да избират парфюми. Оказва се, че подбора е доста хаотичен и основното изискване е не да пасне на нашата индивидуалност а да бъде максимално траен. Затова например сигурно и на вас се е случвало да се разминете с човек, който буквално е излял половината шишенце върху себе си. Ефекта, който се получава не е да се усети приятния аромат, а направо да ви отблъсне със силната и остра миризма. Ползването на прекалено много като количество парфюм не е препоръчително. Идеята на тези невидими аксесоари е да предизвикат асоциации и дори копнежи. А когато прекомерно напръскате тялото и дрехите си предизвиквате напълно отблъскващ обратен ефект.

аромати

Ароматите трябва да се ползват деликатно. Техния избор задължително трябва да бъде съобразен дори с облеклото, което носите.  Покупката на нов е ритуал, който напълно да ви убеди, че това е идеалния допълващ детайл за романтичната предстояща вечеря или пък за купона с приятели. Казват, че парфюма е детайл, който не бива да се пренебрегва. Тъй като всеки човек си има индивидуални предпочитания към аромати то правило гласи, че не бива никога да подарявате парфюм, независимо от това, че човека за който е предназначен ви е твърде близък. Любопитни факти сочат, че в някои култури поднасянето на такъв подарък е равносилно на това да кажете директно на човека, че мирише лошо. Затова ако не искате да изпаднете н комична и неловка ситуация никога не подарявайте парфюми дори и на родителите си.

А на пазара се предлага огромен избор от аромати за нея и него. Не са малко и производителите на маркови парфюми, които създават и специални колекции за деца. Изключителното многообразие е насочено към това всеки да намери онзи мирис, който да провокира емоция, буря от чувства и асоциации. Защото парфюмът е усещане, което може да остави дълготрайни спомени от дадено изживяване. Има класически аромати, които наистина са харесвани от всеки. Има и по-специфични, които пък биха предизвикали дори главоболие. Затова избора на парфюм е строго специфично и индивидуално решение, което не бива да поверяваме на друг. Аромата трябва винаги да е в хармония с нашето настроение и излъчване. Затова не бъдете единствено взискателни към марката, дълготрайността или пък цената. Обърнете внимание на онова, което уханието на този аксесоар ще предизвика у вас и околните.