Ползи и удобства при ползване на алуминиеви радиатори за парно

Хладните сутрини са предвестник на това, че съвсем скоро ще се наложи да ползваме парното отопление за да стоплим дома си. А направихте ли задължителната годишна профилактика, с която ще си гарантирате спокойствие и ефективност през зимните месеци? Ако все още не сте успели да го направите побързайте, тъй като едва в най-големия студ ще изпитате желание да сменяте течащите радиатори с нови. Изключително важно е човек да се организира навреме и при положение, че осъзнава необходимостта от нови и много по-ефективни отоплителни тела, които да икономисат енергия то точно сега е момента да се възползвате от днешното ни предложение.

За ролята на радиаторите

Парното отопление се състои от два основни компонента – източник т.е. уред и радиатори. Източника може да бъде разнообразен. Много домакинства ползват услугите на ТЕЦ и директно получават топлата течност, която преминава през радиатори им. Други използват газ и така с помощта на газов котел загряват циркулиращата течност в системата. За трети пък са приоритет други източници на енергия като дърва, пелети, брикати, въглища и т.нат. При всички използвани източници на топлина обаче за да се използва парно отопление се монтират радиатори.

Радиаторите са главна брънка в отоплителната инсталация, тъй като на тях възлагаме огромната надежда да ни стоплят бързо и качествено. От вида на радиаторите зависи за какъв срок едно помещение ще достигне определена температура и в какви граници може тя да бъде поддържана. Радиаторите са част от интериора, което пък изисква да се използват такива, които максимално добре биха се адаптирали към обстановката. Ето, че наистина се оказва не толкова лесно да се изберат радиатори, които напълно да отговорят на нашите претенции спрямо дизайн и топлопроводимост.

Да обобщим:

 • Радиаторите са главен инструмент, осигуряващ отопление на помещенията;
 • От техния дизайн зависи цялостния облик на интериора;
 • От техническите им характеристики се определя нивото на КПД при отопление;
 • От вида и материалите, от които са изработени зависят топлопроводимостта и издръжливостта им.

Защо алуминиеви радиатори за парно

Видовете радиатори, за които със сигурност сте чували са няколко:радиатори

 • Чугунени;
 • Алуминиеви;
 • Стоманени;
 • Биметални и т.нат.

Когато се говори за ефективност обаче едни от най-предпочитаните са алуминиеви радиатори за парно. Характерно за този вид отоплителни тела е това, че те покриват на 100 % изискванията и високите критерии на домакинствата по отношение на функционалност, практичност и дизайн. Реално популярността на този вид радиатори се дължи на това, че самия материал, от който са изработени, а именно алуминия е доказал безупречните си качества като един от най-добрите и високоефективни метали.

Предимствата:

 • Алуминия е високопластичен метал, което на практика осигурява възможност за изработка на радиатори с различна форма и големина;
 • Дори малки като размер радиаторите от алуминий имат много добри топлоотдаващи свойства. Реално те започват да затоплят помещението в момента, в който циркулиращата течност премине през тях;
 • Изключително леки са, което е приоритет както за поставянето им на различни места така за пренасянето и монтирането им;
 • Изгодни са и това ги прави толкова търсени от потребителите;
 • Имат елегантен естетичен вид и се адаптират успешна както към класически така и към модерен интериор;
 • Не корозират и реално са вечни, поради това, че материала е устойчив на натоварване, натрупване на варовик и корозия;
 • Инсталирането отнема малко време.

Редица са предимствата на тези алуминиеви радиатори за парно, което дефакто ги прави толкова популярни и използвани от все повече домакинства. Честа практика е радиатори от стомана и чугун да се подменят именно с такива от алуминий като идеята е именно да се повишат топлинните показатели при пълноценното усвояване на топлината, която те генерират.

За добро и качествено отопление на дома потърсете радиаторите за парно от алуминий от Balkan Energy. Възползвайте се от най-добрите промо оферти за уют и комфорт през зимните месеци.