Защо с подмяната на маслото е важно да се смени и масления филтър

маслен филтърМного са шофьорите, които проявяват мнителност при оставяне на колата си в сервиз и държат да стоят до монтьора за да виждат какво точно се прави. Не винаги обаче в оторизирани сервизи има такъв достъп и водачите не могат да бъдат сигурни дали се извършва ремонта, описан в сервизната книжка на возилото или пък не. Но е честа практика когато се сменя маслото на двигателя, което е част от текущите периодични консумативи за подмяна да се обърне внимание и на най-дребните детайли като например освен маслото да се смени и масления филтър. Този момент е от изключителна важност не заради друго, но поради един много важен факт. Смяната на масления филтър е не по-маловажен от това на маслото, тъй като неговата цел е да не се позволи на каквито и да било примеси и фини частици да попаднат в системата. Филтрирането е сред основните и важни роли на този филтър затова е решаващо преди да посетите сервиз за подмяната на маслото освен самото масло да си набавите и маслен филтър.

Задължителна смяна на филтъра и маслото на определен пробег

Амортизацията на двигателя реално може да се намали именно при използване и спазване на режима на подмяна на маслото и филтъра. Двигателя е сърцето на вашето возило, който са смазва от машинното масло. А маслото от своя страна за да бъде идеално филтрирано и да няма никакви препятствия, които да влошат качеството му се пречиства от масления филтър. Ето, че целия този цикъл си има свой ред, в който се извършва и затова е решаващо не само какво масло ще купите за ефективната работа на двигателя, но и филтриращия елемент.Смяна На Масло

Колкото по-често се ползва колата толкова износването на някои от нейните части се повишава. А целта на правилното масло и маслен филтър е именно в това да стопира до колкото е възможен този процес. Затова е решаващо за всеки водач да бъде наясно с:

  • Периода на смяна на маслото, обикновено около 8 000 – 10 000 километра пробег или измината година от последната подмяна;
  • Вид на маслото, което е подходящо за превозното средство;
  • Задължително покупка на маслен филтър, който да извърши пречистваща роля за по-висока ефективност на работата на мотора.

Качеството на масления филтър е решаваща. Ако двигателя издава нетипични шумове и се затруднява работата му то това може да бъде симптом, че е време да се обърне внимание на смяната на масло и маслен филтър – autocenter.bg разполага с решения в зависимост от модела и марката на вашата кола.

Смяна на масло и маслен филтър в сервиз

В Интернет има изобилие от клипове за това как сами да подмените маслото си и да ви излезе много по-евтино. Ако сте от по-сръчните маже и да се справите, но е най-препоръчително да изберете професионален екип, който да се погрижи за качествената смяна а маслото и филтъра. Autocenter.bg предлага на своите клиенти бърза доставка и изгодни цени, което е още една причина да не отлагате смяната на маслото, а да действате точно сега в правилния момент.

Сред задачите на филтъра е пречистването и улавянето на частици, които дори не можем да видим с просто око. Ако такива обаче попаднат в машинното масло то наистина могат да причинят значителни щети и да затруднят сериозно работата на двигателя. Съвета, който ни дават специалисти както и търговци на резервни части е да слушате колата си, да следите за симптоми и при нужда дори от елементарен ремонт да търсите специализирани сервизи. В сервиза:

  • Се спазват конкретните правила и етапи, свързани със смяната на маслото и филтъра;
  • Намалява се до минимум риска от разливане на масло, което да попадне в почвата и да предизвика екологична криза;
  • Дава се гаранция за извършения труд.

Невярващите шофьори изискват да присъстват и да следят смяната на маслото. Така си гарантират, че действително ще бъде сменена не само смазващата течност, но и филтъра. Ако вече сте си патили с това да ви таксуват за извършена смяна, а реално а не я направена то е логично да изисквате да присъствате и да следите ремонтните работи. Освен доверен сервиз винаги поверявайте ремонта на превозното си средство и с оглед на това да се избират качествени и утвърдени резервни части. А в онлайн магазин autocenter.bg ще откриете това, което търсите и то на добри цени.