Какви видове електропастири се предлагат на пазара?

Ако за пръв път чувате за електропастири, то тогава ще поясним, че това са електрически устройства, с чиято помощ да пазите стадата от бягство. Общо взето става дума за енергизатор, който зарежда с ток огради, а ако животните се докоснат до тях получават лек електрошок. Идеята е да се въздейства психологически на добитъка, за да знае, къде е неговото място за паша. По-долу ще Ви запознаем с основните видове електропастири, които можете да използвате.

Електропастири със статични огради

 

Животновъдите използват определени участъци, в които изкарват добитъка на паша. Ако се използва електропастир, то той трябва да включва не само мощно устройство, но и подходящата ограда. Статичните огради са тези, които остава на едно място за максимално дълго време напред. Най-често се ползват дървени колове, пилони подлежащи на рециклиране и телове от стомана. Изолаторите са различни, в зависимост от избора на видове електропастири, на които ще заложите. Имате на разположение немалко варианти, с чиято помощ да запазите стадото си.

Електропастири с мобилно ограждение

 

Мобилните огради за електропастири, са много подходящи за местене на различни места. Вие можете да ги сглобявате и разглобявате няколко пъти годишно, като ги използвате не само във фермата си, но и на различни ваши имоти. Те са подходящи за фермерите, които разнообразяват местата за паша. Монтажът им може да стане за кратко време, така че не се налага да извършвате някакви по-специални манипулации. Електропастирите с мобилни огради са много търсени в наши дни, тъй като имат висока ефективност и са едно от най-добрите решения за всеки животновъд.

Електропастири с полустатични огради

 

Полустатичните огради към вашите електропастири могат да издържат 4 – 5 месеца, като те са изработени от дървен материал или пластмасови Т-постове. В зависимост от вашия комплект електропастир, ще се реши за кой сезон е подходящ. Налице са предложения за устройства и огради, които работят ефективно пролетта, лятото, есента или зимата. Изборът е само ваш.

В обобщение

 

По-горе Ви посочихме основните 3 вида електропастири, които можете да използвате, в зависимост от вида на оградите. Надяваме се, че статията ни е стигнала до Вас и ще изберете най-добрият електропастир, с чиято помощ да запазите пълната бройка на стадото Ви. Благодарим Ви за вниманието и не забравяйте, че ще публикуваме и още статии по тази гореща за всички тема.