Голяма, но изпълнима мечта: Ето как да изживеете максимална емоция при скачане с бънджи

Да полети свободно в небесното пространство е отколешна мечта на човека, а днес тя е напълно постижима

Ако и вие сте от хората, дръзнали да мечтаят да се слеят с небесния хоризонт и да почувстват полета на птиците, то скачане с бънджи от Макароон е изживяването, което присъства в списъка ви с желания. Вероятно вече сте се устремили към това предизвикателство и тепърва ви предстои, или сте от пристрастените към адреналина и редовно си доставяте солидна доза от него.

Гответе се, сезонът на приключенията започна и за вас остава само да му се насладите пълноценно!

Какво е важно за първия ви скок с бънджи и как да превърнете този миг в уникален спомен:

Като за начало, изберете да се хвърлите отвисоко над водоем. Може да се каже, че за повечето смелчаци необятната водна шир дава нужното спокойствие и създава всички предпоставки за намаляване на притесненията. Височината може и сами да подберете, съобразно готовността си да изпитате чувството във въздуха, но ако имате вариант – търсете под себе си вода.

Захвърлете колебанията си, когато вече сте се качили и сте застанали на ръба на парапета. Да се осмелиш да скочиш понякога изглежда опияняващо, но във вас е нормално да се борят „тайните сили“, които искат да ви спрат. Нарича се инстинкт за самосъхранение и той е напълно естествен. Застанете ли горе обаче, не е моментът за дълбоки разсъждения по темата – просто скочете и се радвайте на смелостта си!

Същото се отнася и до вглеждането надолу. Това е толкова излишно, ако вече сте си закупили ваучер, екипирали сте се, преминали сте през инструкциите и се намирате на нужната височина за скок.

Погледът ви трябва да е отправен само напред. Затворете за кратко очи, вдишайте и вдигнете глава, защото ви очаква неповторимо усещане.

Пуснете гласа си на воля. Да, викайте, освободете се от емоциите, приемете, че процесът е нормален за всеки, а да се сдържате не е вариант. Ако сте се заричали, че това няма да ви се случи, значи не сте преценили правилно – затова не правете уговорки със самите себе си. Не тръгвайте на скок с каквито и да е предразсъдъци.

Слушайте внимателно, когато опитните инструктори по бънджи ви дават насоки. Те ще ви кажат какво да правите с ръцете си, как да скочите с главата напред, да следите за позицията на въжето, което в никакъв случай не изисква от вас особени усилия, а ще ви осигури нужното спокойствие.След скока се заредете с течности и възстановете баланса на тялото си, защото макар и приятен, адреналинът създава стрес и изисква да нормализирате темпото от изпитаните крайни емоции.