Удобства и предимства: Какво точно ни предлага AGM технологията при акумулаторите

Или как малко по-високата цена може да ни осигури много повече ефективност

Темата за акумулаторите може да се окаже много обширна. Но макар да е поредният обичаен консуматив, не бива да подхождате към него с лека ръка.

Много успешни производители са прозрели истината, че влагането на качество и прецизност в техните стоки не само, че няма да отблъсне клиентите, а ще им спечели нови и лоялни привърженици. Съвременните технологии определено си заслужават усилието и в тази връзка няма как да подминем изключително надеждните AGM акумулатори.

Как ни подпомагат модерните акумулатори?

Absorption Glass Mat (AGM) технологията има с какво да се гордее. Тази разработка предлага почти всичко, от което бихме искали да се възползваме.

А ето какво е то и какви удобства ни предлага:

· Безупречен работен режим при ниски температури: AGM  няма да ви изневери дори и през лютата зима. Това е едно от най-неприятните неща, на които можем да станем свидетели. Ранна утрин е, бързаме за работа или сме натоварили колата за дълго мечтания ски отдих. Двигателят обаче отказва да запали, въпреки многократните ви опити. Градусите са изчерпали и малкото живот, който е останал в стария акумулатор. Тук AGM няма да ви изневери, като ви подлага на нежелани изпитания. Стабилната му работа ще ни подсигури точно тогава, когато имаме нужда.

· Устойчиви на удар и вибрации: това не трябва да ви изненадва. Този вид технология е била създадена специално за авиационната индустрия. Впоследствие е заимствана и за останалите превозни средства. Така ние, обикновените водачи, можем да се възползваме от висша техника, без да се налага да управляваме самолет.

· Start-stop: този вид акумулатори са изключително подходящи за всяка старт-стоп система. А с нея са оборудвани повечето модерни автомобили. Идеята е да щадим околната среда. Но за целта ни е необходима устойчивост на дълбок разряд и покриване на допълнителна консумация. Е, това вече няма да представлява трудност поради находчивостта на изобретателите.

· Без течове: моделът рядко ще ви предостави възможност да се натъкнете на теч. Освен всичко това, този вид акумулатори се саморазреждат до 50 пъти по-бавно от останалите стандартни технологии.

На база получената информация и предвид факта, че колкото повече влагате, толкова повече получавате, вероятно вече обмисляте до колко сте подготвени за зимата. За да стопирате неприятните изненади предварително, разгледайте ценовата листа, която често остава без конкуренция.