Най-изгодно е подмяната на водомер да бъде извършена от лицензирана водопроводна фирма

Хармонията у дома не се свежда само до това да разполагаме с изискан интериор, удобство и оптимизирана площ. В крайна сметка всеки детайл би бил средства, с което да се чувстваме спокойни и доволни. Ако дори един единствен проблем с водопровода е причина да обърнем внимание на вариантите за отстраняването ето, че сме си създали поредния дискомфорт. А какво ще кажете за твърде големите сметки, които сте получили последните два месеца? Те пък дали не са причина за това, че са разклатили семейния ви бюджет?. Естествено е да се търси причинителя за това и ето, че днес ще ви разкажем как да се справите с тези битови неволи и има ли начин да ги елиминирате най-безболезнено с нечия помощ.

Водомерът е изключително важен измервателен уред. Колкото е важно да разполагате с електромер не по- несъществен е и водомера, който е едно задължително изискуемо условие, което ви дава право да използвате чиста течаща вода в жилището. Няма как да ползвате, а да не плащате за това удоволствие. В крайна сметка водата е ресурс, който за да достигне до чешмата на мивката трябва да измине дълъг път, да бъде пречистена и годна за употреба. Затова плащането на водата се извършва за кубичен метър и така всеки клиент си знае, че когато плаща вода, трябва да плати и за вода съобразно показанията на водомера, монтиран в дома му.ВиК инсталация

ВиК дружествата, които са доставчици на този воден ресурс имат предписание водомерите да бъдат подменяни на всеки десет години. Това условие е предизвикано от факта, че в процеса на експлоатация е възможно водомерите да започнат да дават отклонения, което реално да засегне интересите на потребителите и доставчика. И ето защо подмяна се оказва един сериозен мотив за да се направи ремонт, демонтаж или подмяна на този измервателен уред. Никак не са малко фирмите, които извършват ремонти по ВиК инсталации и системи. Но що се касае за водомери подмяна София то имате нужда от фирма, която е лицензирана и има право да упражнява този вид услуга. Представяме ви Хидро Старт гр. София- той-добрия изпълнител при разрешаването на всякакви въпроси свързани с проблемите по водопровода Ви.

Услугата подмяна на водомер е често търсена от клиентите на Софийска вода. Тъй като столицата е огромен град, в който има непрекъснат поток от хора, които избират района като свое място за живеене от тук идва и нуждата да бъдат разрешени въпроси от типа на смяната или ремонта на водомера. Наред с новото строителство сгради, които никнат като гъби има и много стари блокове, при които е много важно да се намери правилния подход и метод за извършването на ремонтни дейности по водопровода. И ето, че искаме или не е време за подмяна на водомера. В крайна сметка това е и в интерес на самите стопани на дома, тъй като по този начин се намалява риска от потенциални аварии и високи сметки. А за да отчита коректно водомера трябва да е изправен. Както вече обърнахме внимание има един амортизационен период след който е задължително да подмените стария водомер с нов. Услугата, която Хидро Старт предлага наистина включва абсолютно всичко необходимо и вие като клиент нямате никакви ангажименти към Софийска вода, защото реално цялата бюрократична работа ще бъде свършена от специалистите от лицензирана за подобни ремонтни дейности фирма.

Несъмнено да се смени водомера никак не  е лесна процедура, особено ако решите сами да го направите. Уведомяването да проблем, търсенето на водопроводчик, ангажирането на служител от ВиК дружеството, търсене на правилния нов водомер, доставянето ми, монтирането, узаконяването, попълването на купчина документи и т.нат са процес, който освен с време би струвал и доста пари. Затова най-правилното и адекватно решение е да се доверите на екипа от специалисти на Хидро Старт, които няма да ви занимават с подобни дейности. Абсолютно всички действия, които са свързани с демонтирането, монтирането на нов водомер и неговото узаконяване се извършат от квалифицираните за това служители. Несъмнено това е доста сериозно облекчение за домакинствата, които са поставени пред избор. дали да организирате сами подмяната на водомера в жилището си в София или пък да наемете Хидро Старт, която е лицензирана да извършва такъв тип дейност. На практика отговора е напълно ясен, но все пак решението е изцяло в ръцете на клиентите. Но ако все пак имате някакви съмнения имайте предвид, че за да спестите пари и това да се окаже най-рентабилното за вас решение е по-добре да се доверите на фирма за подмяна на измервателния уред.ремонт водомери

В какво се състои вашия ангажимент. Всъщност само в едно телефонно обаждане, с което си уговаряте час за посещение от Хидро Старт. Всичко останало е в ръцете на екипа от експерти, които ще спазят уговорката и ще пристигнат на адреса с новия водомер и пълна гама от инструменти и пособия, с които бърза да се справят с възложената им услуга. Първо ще бъде спряно водоподаването в цялото жилище. Ще се състави протокол с текущите показания на стария ви водомер. От тук нататък се пристъпва към неговото демонтиране и монтаж на новия модел. Обикновено клиентите имат право да си изберат нов измервателен уред, който може да бъде стандартен или с дистанционно отчитане. В зависимост от това какви пари можете да отделите имате право на избор. Водомерите могат да варират като стойност от 30 до 80 лева така че оставаме на вас да направите преценка и да подберете идеалния вариант. Услугата, която ще се наложи да заплатите за подмяната и узаконяването на новия водомер е между 40 и 50 лева, като това зависи от колажа на водомера. Или всъщност ако изберете най-скъпия вариант то си пригответе 120 лева. Най-евтиния пък би ви струвал 70 лв. като се има предвид, че това е разход, който се прави веднъж на десетина години то не бихме казали, че сумата е непосилна за домакинствата. Все пак е нормално да плащате коректно отчетена вода, а не повече или по-малко.