Има ли начин матракът в спалнята да бъде почистен качествено?

матрак

Вероятно почиствате дома си поне веднъж седмично с прахосмукачка, миете пода и бършете прах. Това са рутинни домакински задължения, които всички правят, но рядко се замислят за хигиената на меката мебел и зоната за сън. Тези артикули също трябва да бъдете добре почистени. За тази цел може да наемете професионална фирма, която се занимава с пране на матрак. Това е важно, защото дезинфекцията ще премахне вредните акари и ще създаде по-благоприятни и здравословни условия на сън. Прането на матрака също така ще удължи неговия живот и ще го предпази от бърза амортизация.

Какво представлява професионалното пране на матрак?

Ако не знаете, какво да очаквате от тази процедура в следващите редове ще ви запознаем подробно със стъпките, които включва тя. Прането на матрак се извършва от специализирани фирми, които разполагат с техника, препарати и обучен персонал, за да ви гарантират перфектни резултати. От CleanDirect ви съветват да тествате услугата и сами да се убедите в ползите от нея. А дезинфекцията представлява:

  • двустранно сухо пране на матрака със специален уред – цялата процедура трае около 20 минути и се извършва на място във вашата спалня. Професионалистите от компанията ще се справят със замърсяванията, благодарение на качествените препарати, които използват и модерната техника;
  • прави се тест на текстила, преди и след почистването – това е много важно, тъй като в началото на процедурата трябва да се знае колко дълбоки са замърсяванията. След като всичко е почистено старателно, отново се прави контролен тест, за да се сравнят показателите;
  • повърхността се обработва с натурален спрей – той е специално разработен, така че да предпази тъканта и да ви защити от вредните алергени;
  • прането на матрак не е скъпо – хората смятат, че това е услуга, която ще им струва доста средства, а изобщо не е така. След като се свържете със специалистите те ще ви информират за стойността. Може да проверите цените и в уеб сайта им.

Помислете как да се погрижите за тази ценна и скъпа за вас вещ. Поне два пъти в годината я хигиенизирайте в дълбочина с помощта на професионалната услуга.

Как да открием точната фирма?

Ако напишете в интернет пране на матрак ще забележите, че има доста компании, които се занимават с това. Добре е да предпочетете профилирани специалисти, които вече имат богат опит и множество доволни клиенти. Сравнете отзивите в интернет, които откриете и научете подробности за историята на фирмата в уеб сайта им. Препоръчваме ви да се свържете с консултант, който ще ви обясни по-подробно, след което може да тествате предлаганите дейности и сами да прецените.