Защо е решаващо монтажа на нов радиатор да се извърши от фирма

стари радиаториМного потребители се заблуждават, че са достатъчно сръчни и не е необходимо да инвестират в търсене на професионалист, за да им подмени стария радиатор от отоплителната система. За да бъде максимално ефективна и наистина да удовлетвори домакинството ни отоплителната инсталация в дома е правилно да бъде изградена и поддържана от фирма. Питате се защо? Продължете с четенето и ще разберете основните предимства на ползването на квалифицирани и гарантиран като качество услуги.

Монтажа на радиатор не  е шега

Може и да сте достатъчно добри в домашните ремонти. Но това не означава, че на всяка цена трябва да се нагърбвате с дейности, които са по-специфични и изискват особено внимание. Действително функционирането на отоплителната система се базира на не сложни процеси, но самото сглобяване на елементите и синхронизираната работа между тях е в основата на това да останете напълно удовлетворени от разходите за отоплителния сезон. Ако има течове, които са ежедневни то загубата на топлина наистина ще е значителна. Аналогични са и проблемите, които са предизвикани от остарялата система, корозиралите радиатори и натрупания варовик, който спира ефективното топлоотдаване. Ето ви не малко ясни и особено решаващи причини да се замислите за подмяна на дефектните радиатори и да ги замените с гарантиран монтаж на радиатор от фирма.

Не е експеримент и шега да си купите нов алуминиев радиатор и да се заемете с монтажа му. Има важни правила, които изискват умения, компетентност и познаване на отоплителните системи като:

 • Задължително спиране на парното от спирателните кранове;
 • Източване на водата от цялата инсталация;
 • Внимателно демонтиране на дефектния стар радиатор;
 • Почистване на връзки, винтили и други детайли;
 • Монтаж на нов радиатор;
 • Обезвъздушаване;
 • Напълване на системата с вода;
 • Тест.

На пръв поглед тези стандарти са лесни за изпълнение, но едва, когато се заемете с ефективна дейност установявате, че това си изисква професионална и компетентна работа.

Какви предимства предлагат фирмите

Много от домакинствата избират първия майстор, който им попадне, а не фирма. Причините са в това, че погрешно си втълпяват, че фирмите ще им струват по-скъпо и разходите, които ще направят не са никак малки. Простата сметка обаче показва съвсем друго. Когато се ползва фирма за монтаж на нов радиатор клиента получава много повече, отколкото очаква.нов радиатор

 1. Фирмата предлага висококачествено изпълнение на услугата;
 2. Разполага с различни варианти за избор на радиатор;
 3. Предоставя безплатни съвети за ефективно и рентабилно отопление;
 4. Гарантира както за вложените материали, така и за труда на квалифицираните специалисти;
 5. Издава счетоводен документ за оправдаване на разхода;
 6. Предоставя гаранционен и извън гаранционен сервиз;
 7. Цената за вложените материали и труд е равностойната на оферираната.

Не е за подценяване на кой ще поверим ремонта, монтажа и поддръжката на отоплителната система. действително са напълно оправдани средствата, които ще инвестираме за тази важна услуга. Фирмите са много по-отговорни и ни гарантират, че дори при най-малък проблем нещата ще влязат в ритъм и ще се постигне пълна удовлетвореност при използването на подменените детайли като радиатори, фитинги, кранове и други.

Отговорност от страна на клиента

Естествено, че решението е изцяло в нашите ръце. Повечето от нас си признават, че водени от ниските цени, които им предлагат майстори са допуснали грешки. Не е шега да се направи монтаж и ремонт на част от отоплителната система. За целта се изискват компетентност, познания и умения, които по друг начин няма как да се постигнат освен с опит и то във фирма, която е специализирана с извършването на такива услуги. Приоритетите за домакинствата следва да са в рамките на разумното. Смисъла на качественото изпълнение на монтаж на нови радиатори е в това да се намалят разходите, да е рентабилно и гарантиращо оптимално топлоотдаване.