Креативни идеи за малката ни спалня

Удобството да живееш в малък апартамент е неговата компактност. Ако обитавате жилището сами то наистина малката му квадратура определено е предимство тъй като е по-комфортно и лесно за поддръжка. Но ако домакинството се разраства от гледна точка на хора, които да обитават един дом то вече е добре да приложите и някой трикове, с които да подобрите параметрите на пространството. Има доста идеи, с които можете да трансформирате площта, но те обикновено са свързани с доста сериозни ремонти. Идеята е с оптически трикове да спомогнете за това пространството да изглежда по-голямо.  Когато се опитвате да накарате 50-те квадрата да изглеждат като 70 е добре да използвате светли тонове. Не само за стените, но и ри избора на мебели по-свежите и светли цветове придават пространственост. Усета за свобода и достатъчно място за разминаване между отделните мебели определено има положителен ефект.спалня

Обикновено спалните са онези части от малкия апартамент, в които е трудно да се постигне идеалната хармония, особено ако квадратурата е доста ограничена. За да бъде зоната за възстановяване максимално удобна е естетична е желателно да заложите на по-светлите тонове за мебели – спалня в бял или нежен неутрален цвят определено ще внесе пространственост и уют. Леглото е препоръчително а е с прави линии и не толкова голямо, поради това, че е добре освен легло да има гардероб или скрин в спалнята ви. По отношение на леглото можете да изберете модел, който е с подматрачен механизъм, което от своя страна ще бъде много полезно за организацията на вещите ви.

По минималните размери а мебелите, използването на огледални повърхности и естествено светлите тонове ще постигнат удивителен и разширяващ пространството ефект. Ако стаята е добре осветена и има голям прозорец това също оказва благоприятно влияние върху реализирането на вашия идеен проект да превърнете малката спалня в уютно и просторно помещение.