Да пестим докато се отопляваме – възможностите, които предоставят термопомпите

Възможно ли е докато се отопляваме да спестяваме от разходите за електрическа енергия? Звучи някак нереално, но всъщност е осъществимо благодарение на термопомпите, които използват възобновяемата енергия от околния въздух. няма как да не сте чували за способностите на термопомпите за отопление, които пренасят топлината от едно място на друго срещу минимално количество енергия.

Екологично и икономично

Това са двата основни термина, които много точно описват начина, по който работят термопомпите за отоплени. За един съвършен и комфортен климат дори при нулеви градуси на околния въздух можете да разчитате на уют в дома си с помощта на топообменник, който работи с хладилен агент. Точно затова сравняват термопомпите с режима на работа на домашния хладилник, като всъщност топлонесаняте остава в обратен режим.  А сред предимството да се ползват термопомпи за отопление е в това, че те служат за оптимизиране на температурите в жилището дори през лятото, така че ако търсите най-енергийно ефективния уред, който да ползвате през цялата година то имайте предвид, че термопомпите гарантирано ще осигурят комфорт, топлина или прохлада в зависимост от климатичните условия навън.

Предимствата:термопомпи

 • Уреди, които са популярни като екологични решения предвид това, че използват възобновяеми енергийни източници;
 • Лесни за инсталиране;
 • Не се нуждаят от непрекъснат контрол, а от еднократен годишен контрол;
 • Съвместими са с всякакви видове инсталации – подово отопление, конвектори, радиатори.
 • Подходящи са както за отопление така за охлаждане и осигуряване на топла вода за битови нужди;
 • Приложими са за къщи, апартаменти, заведения, хотели, административни сгради.

Отказа от стандартно отопление с енегоемки уреди определено си струва, защото замяната им с термопомпи за отопление ще реши кардинално непоносимо високите сметки за електричество, които сте плащали до момента.

Тенденциите на пазара са да лансират и да разкриват ползите от приложението на термопомпите. Все повече потребители осъзнават необходимостта от тях, но поради високата първоначална инвестиция отлагат реализирането на този проект. Много от европейските страни въвеждат програма за субсидиране при покупка на термопомпа, тъй като с използването на тези уреди се подпомага намаляването на вредните въглеродни емисии и окозва благоприятно въздействие върху опазването на околната среда.

До седем пъти по-евтино отопление

Изключително енергийно ефективни и наистина качествени решения за отопляване с минимални разходи се гарантира с термопомпите. Изчисления показват, че средно на годишна база сметките за електричество се редуцират с минимум 1300 лева, което реално означава, че между 4 и 5 сезона инвестицията се възвръща. Изключителна рентабилност и оптимизиране на разходите получавате с решението да заложите на такъв високоефективен и екологичен уред, който ще осигури цялостно отопление във вашия дом, независимо от неговата квадратура.

Това е отлична инвестиция, която се грижи за целогодишния микроклимат във вашия дом. Очакванията и нагласите спрямо приложението на термопомпите е това те да стават все по-масови и успешно да заменят всякакви видове климатици както и инсталации с уреди на твърдо гориво или пелети.

Седем пъти по-ниски разходи – звучи доста примамливо, нали! Ако търсите оптималната ефективност и е време да регулирате както типа на отоплението в дома си така и сметките, които плащате е време да се запознаете с предложенията за термопомпи от Balkan Energy. Иновациите в отоплителния сектор са тук и допринасят за благоприятни условия у дома. отопление и охлаждане, осигуряване на топла вода за ежедневни битови нужди и то с минимална консумация на електроенергия. Да, такива уреди наистина съществуват и сега е момента да се възползвате от тях, защото са:

 • Икономични;
 • С бърз темп на възвръщаемост на инвестицията;
 • Екологични;
 • Енергийно ефективни;
 • Адаптивни;
 • Приложими към всякакъв вид жилищни и нежилищни пространства.