Да изберем добра готварска печка

Ако и пред вас стои дилемата дали да изберете високотехнологични уреди за вграждане в кухнята или да заложите на стандартна готварска печка то сте попаднали на точното място. Интереса, който проявяват клиентите към едни или други уреди е обясним с това, че съответната интериорна концепция налага конкретен вид техника. Ако сте заложили на дискретна и модерна визия е напълно естествено повечето от уредите да бъдат вградени. В случай, че сте избрали класическа или ретро кухня то свободностоящата готварска печка би се вписала доста по-добре в такава визия. Днес обаче ще си говорим за печките, които комбинират фурна и котлони, тъй като при тях удобството от използване е налице, а наред с това цените им са достатъчно изгодни, че да могат да се превърнат в любимки на средностатистическия потребител.

Основните етапи при подбора на добра готварска печка

Преди да вземете окончателно решение за това коя от печките да изберете за дома си е важно да отбележим, че наистина има някои особености, които са решаващи за вашия избор. Те са ключови и наистина са много обещаващи за кулинарните способности на домакините. Ето на какво да акцентирате в случай, че наистина е важно за вас да получите печка, която да работи добре и да се вписва в кухненската среда:

  • Изберете размерМалка комбинирана готварска печка

Готварските печки се предлагат в различни размери, което е добре дошло, тъй като наистина има значение по какъв начин ще бъдат адаптирани уредите в конкретната площ и какво място ще бъде заето;

  • Клас енергийна ефективност

Не само защото термина е доста модерен, но е факт, че действително, когато се заговори за енергия и плащане на сметки за електричество е необходимо да се има предвид какъв енергиен клас е уреда т.е. колко ток ще харчи;

  • Функции

Дали да бъде на ток, с газ или комбинирана? Какви са опциите за контрол – механични или сензорни!  Има ли автоматични функции и удобни за работа настройки?

Всеки елемент е важен за да се сдобиете с готварска печка, която да ви служи ежедневно, да пести време и разходи.