Има ли значение с какви боксови ръкавици тренира и излиза на ринга един боксьор?

Бокса е спорт с традиции и богата история. За да се практикува такава силова дисциплина обаче всеки спортист е ви каже, че се изисква дисциплина, сериозни тренировки, добър треньор и избор на правилната екипировка. Най-важни за бокса са ръкавиците, с които боеца нанася удар на своя противник, но тяхната роля не е само в това, а касае и безопасността и намаляването на травми по ръцете. Така, че от много голямо значение какви ще бъдат боксовите ръкавици, с които боеца тренира или излиза на ринга срещу своя противник. В тази дисциплина има не малко представители, които изработват от ръчно до серийно и машинно произведени ръкавици и други аксесоари, необходими за силовия спорт. Избора на подходящите ръкавици се базира на индивидуалните потребности на боксьора, но в основата стои осигуряването на безопасност и намаляване на травмите, които са неизменна част от всеки бой.ръкавици за бокс

А брандовете, които присъстват и до доста стабилно на пазара не са малко. Едни от популярните, на които спортистите гласуват много голямо доверие са боксови ръкавици Boxeur Des Rues. Марката се появява на спортните сцени през далечната 2003 година и това всъщност ѝ дава право да се причисли към брандове, за които казват, че не само традициите, но и новаторството играят роля за подбора от едни от най-опитните и световно известни боксьори.

Италианския бранд залага на проектирането и създаването на уникални спортни аксесоари и екипировка за боксьори. Само по себе си името на бранда говори за това, че идеите са изцяло взаимствани от уличната мода или по-скоро уличните боеве. Обувки, боксови ръкавици, спортни дрехи и всякакви други аксесоари, които се ползват при тренировки и боеве при силовия спорт са от съществена роля за ефективната и добра подготовка на бойците. Както обаче вече споменахме не само това е от значение, тъй като травмите, които могат да понесат спортистите от неправилния подбор на ръкавици и екипировка са сериозни и за дълго могат да изкарат от ринга.

С боксови ръкавици Boxeur Des Rues не само успявате да подобрите своя удар и да контролирате всяко едно действие, но в основния замисъл на производството на този вид екипировка е да запази ръцете и кокалчетата от сериозни наранявания, травми и дори счупване. Бранда е сред предпочитаните в не малко боксови лиги, тъй като главното при този спорт освен победата е здравето и живота на бойците. А в такъв силов спорт без боксови ръкавици Boxeur Des Rue травмите са гарантирани. За аматьори или професионални бойци – марката на ползваната екипировка има значение.