Античните мебели – могат ли да се синхроницират със съвременниня интериор

антични мебели

Античните мебели могат да провокират различни асоциации с присъствието си. Все още има дизайнери, които не ги предпочитат и избягват да поемат пръчки от клиенти, които са впечатлени от старинните предмети. Не са малко и онези, които пък смятат, че в модерно обзаведен дом нямат място антични мебели или вещи, които са от друга епоха. Не говорим за създаване на интериорен кич, а за такива тенденции, които могат да предадат очарование и шик в пространството, да го разнообразят и да представят една съвсем различна визия. Ще се изненадате колко приятни емоции ще създаде интериор, който е подобрен  ретро скрин, винтидж бюро, бароково кресло или друг мебелен елемент, благодарение на който ще осигурите много повече уют и спокойствие в обстановката.

Как да изберете мебели с антикварна стойност така, че да се впишат в интериора

Когато сте обзавели своя дом, но искате да го разнообразите с нещо атрактивно и старинно то именно мебелите в ретро, винтидж, бароков или друг античен стил могат да се окажат доста ефективно решение. Освен, че са естетически привлекателни продуктите от каталога на магазин Антик Бутик са в състояние да осигурят на жилището много повече уют и спокойствие. Те ще ви послужат за:

  • Създаване на синхрон и равновесие между историята и новия свят;
  • Ще провокират позабравени спомени от миналото;
  • Аранжирането на пространството е оптимално отговорно към вашите нужди и потребности.

Разбира се, че когато имате огромно желание да притежавате такова обзавеждане е необходимо да се водите основно от:

  • Съпоставимост на стиловете в пространството;
  • Адаптивност между цветовете;
  • Съразмерност;
  • Планиране на местоположението на старинната мебел спрямо нейното предназначение.

Имайте предвид, че когато се търси най-доброто решение е добре да се консултирате със специалист. Така ще можете да елиминирате често допусканите грешки, които водят до кичозно излъчване и дискомфорт.

Как се поддържа антично обзавеждане

витрина

Освен, че е необходимо да се синхронизират елементите в помещението то това, от което е необходимо да се водите при подбор на старинни и антични мебели е тяхната поддържка. Предвид тяхната автентичност имайте предвид, че при изработката им са вложение естествени и здрави материали, но предвид това, че ще се използват в съвремието е необходимо до получите от търговеца ръководство за тяхната поддържка.

Необходимо е да приложите деликатни и щадящи препарати, с които да третирате повърхностите, тъй като има сериозен риск от тяхното увреждане. А за да запазите уникалността на античните продукти е важно да имате правилен подход и да се грижите за тях така, че да ви радват още дълги години.