Кои критерии са важни за да изберем практичен шкаф за обувки

шкаф

Във всяко жилище има входна зона, в която съхраняваме различни вещи. Много често, за да се предложи на семейството голямо пространство в жилището, архитектите правят коридора прекалено малък и тесен. От тук идва голямото предизвикателство да го оборудваме по най-функционалния и практичен начин. Щом се приберете, трябва да свалите връхната си дреха и да я окачите някъде и разбира се да приберете обувките си. Днес ще поговорим малко повече за познатите на всички шкафове за обувки. Тези мебели вече не са така еднотипни и скучни, каквито бяха преди време, а доста интересни и с разнообразен дизайн.

Как да изберем подходяща поставка в зависимост от размера на коридора

Както споменахме, голяма част от хората притежават по-малки входни пространства, за да разположат удобно вещите си трябва да поставят съответните мебели. Ще изберете правилен шкаф за обувки, ако се съобразите с това, колко място имате за него. В случая с по минималистичните антрета ви предлагаме да разгледате вертикалните модели, които оползотворяват много добре пространството на височина и събират голяма част от любимите ви чифтове. Невероятно имате и допълнително портмантото и така ще може да подредите по най-добрия начин.

Коридорите със среден размер са малко по-лесни за оформяне на практичен интериор. Те позволяват да инсталирате повече от един модел и да направите атмосферата значително по-раздвижена. Тук може да поръчате онлайн от Memo.bg шкаф за обувки с класически падащ механизъм и още един тип пейка, за да има място къде да седнете докато се преобувате.

Големите коридори дават най-голяма свобода да развихрите фантазията си и да изберете мебелите, които ви допадат най-много. Старайте се, те да бъдат в идентичен дизайн и да се допълват взаимно по различни критерии. Със сигурност пространството на помещението ще ви позволи да се снабдите с достатъчно на брой в шкафове за обувки, които да приберат абсолютно всички чифтове на семейството и гостите ви.

Кои видове шкафове са популярни днес онлайн

Ако сте търсили подобна мебел ви е направило впечатление, че вариантите са много разнообразни. Има големи, малки, многофункционални с различен тип отваряне и възможности. В следващите редове ще ви представим някои от видовете, които са най-търсени от потребителите в момента:

  • модел с падащи рафтове – този вариант винаги си остава най-предпочитан, защото предлага много комфорт при използване и перфектна вместимост за повече чифтове. От тях може да намерите по-големи или по-малки като размер. Цената варира в зависимост от материала на изработка и дизайна;
  • комбиниран – мебел, която предоставя и отворени рафтове. Много удобно, за да събуем ежедневните си обувки, с които сме били навън. Има допълнителни шкафове с вратички, в които да подреждате останалите си чифтове и те да са защитени от прах и външни погледи. Системата е под формата на рафтове;
  • вертикални – тесни и високи те са добро решение, ако искате да спестите място. Популярни с това, че имат голям капацитет и събират много;
  • въртящ се шкаф за обувки – прекрасно измислен. Интересна мебел, която може да се върти и така да търсим обувките, с които искаме да бъдем;
  • тип пейка – предпочитан от повечето потребители. Седалката обикновено е тапицирана, а отдолу има шкафчета или падащи вратички.

Богатото разнообразие от варианти е много полезно, когато не знаете какво точно искате. Обмислете внимателно покупката и я съобразете с личните си критерии  и предпочитания.

Защо материалът за изработка е важен при избора

Всяка мебел, в която инвестираме трябва да бъде достатъчно здрава, защото очакваме да ни служи поне няколко години безпроблемно. Днес съвременните шкафове за обувки все по-рядко могат да бъдат открити в изработка от естествена дървесина. Този скъп натурален материал се замести успешно от плоскости МДФ и ПДЧ. Техните характеристики са също толкова добри и позволяват мебелите да бъдат предлагани в най-различни цветове. Важно е че се почистват лесно и няма да се повредят от мръсотия и влага.