Секцията – детайл със специално значение за хармонията в хола

модерна секцияЧесто си говорим за ролята на мебелите, които ни заобикалят и които ежедневно използваме. Има обаче такива, които остават на заден план, поради това, че те не са толкова предназначени за съхранение на вещи, а фокуса на тяхното пребиваване в помещението е насочен към това да допринесат за идеално естетичен облик на интериора. Секциите… тези организатори на холното пространство са се превърнали в своеобразен символ на стаята за гости, тъй като именно на тях дължим пълния синхрон и перфектно завършената концепция в дизайнерско отношение.

Какво прави секцията толкова важна за дома ни

Осъзнаваме потребността от тази мебел точно в моменти, в които сме имали неблагоразумието да я пренебрегнем като детайл. Ремонт, нанасяне в ново жилище ли реконструкция на дневната налага да изхвърлим старите мебели и да изберем нови, които да внесат търсеното подобрение. Ами секцията? Показахте ли висока отговорност към нейния избор? осъзнахте ли, че това е мебел, която има високи организационни способности в интериора? Вероятно щом си задавате тези въпроси сте направили грешката да оставите избора на секция за финал. Значимостта на интериорния детайл е наистина определяща за това да постигнем перфектен резултат за атмосфера, изпълнена с хармония, изисканост, стил.

Насоки за избор на секции

Трудностите, изложени в следващите редове, които възникват при избора на секции са от реални ситуации, в които попадат клиентите. В основата на това да бъдат преодолени обаче е това да се намерят отговорите на следните въпроси:

  • С каква площ разполагате за позициониране на секция? Честата грешка, която се дописка е да се избира твърде голяма мебел, която реално е неприложима към пространството, с което разполага домакинството;
  • Какъв дизайн предпочитате? Смесването на стилове е също груба грешка в практиката, която показва как лесно можете да постигнете интериорен кич, който да натоварва сетивата;
  • Каква е основната роля на секцията – подредба на вещи, организиране на мултимедийния кът или друго? В съвременния хол превръщането на секцията в дрешник е недопустимо. Важно е да се погледне на това обзавеждане като един елегантен щрих, който да поднесе изтънено и прекрасно излъчване.

Когато имате конкретни отговори на поставените въпроси то със сигурност ще елиминирате ненужните предложения и ще съсредоточите вниманието си към онези, които биха били приемливи и адаптивни към вашия интериор.

Видове секции, приложими във всеки хол

Производителите на мебели са безкомпромисни по отношение на адаптивността на обзавеждането. Секциите в случая трябва да ни поднесат една завършена концепция и това налага партньорството им с останалите елементи в помещенията да е в пълен синхрон. Моделите, които наистина заслужават вниманието на потенциалните купувачи са тези, чиято адаптивност е феноменално разкриване на творческите ни умения като истински интериорни дизайнери. Ъглови, модулни, суб секции, поръчкови варианти – всички те разполагат с неоспорими качествени характеристики, които могат да внесат усещане за простор, ефективност, комбинативност, перфектна организация.Секция

  • Ъглови секции – супер подходящи за холни пространства, в които фокуса е към меката мебел. Честата практика в българските домове е диваните да се ползват за сън, което е предпоставка да се направи компромис със секцията и нейните параметри. Ъгловите секции дават възможност да не се отказвате от ТВ кът и в същото време да предложат достатъчно шкафчета и рафтове, на които да аранжирате снимки или други декоративни вещи.;
  • Модулните системи се приемат като един от най-ефективните организационни мебели, независимо дали са секции, кухни, детски стаи. При секциите опциите за позициониране на модулите е вашето лично вдъхновение, така че със сигурност ще можете да намерите баланс с останалата част от интериора.
  • Суб секции – те са мини варианти, които се предпочитат за обзавеждане на дневни, състоящи се от няколко къта. Този вариант холни мебели не се натрапват с присъствието си, но пък са там в точния момент, в който се нуждаете от тях – за позициониране на телевизор, например.
  • Поръчковите са хит сред индивидуалистите. Те търсят неподправено решение, което да е изработено по тяхна идея. Струват по-скъпо, но пък са истински уникати, които също допринасят за безспорния облик на новата ви дневна(хол).