Как да изберем подходящите маратонки за бягане

Всеки от водещите брандове, производители на оригинални маратонки залагат на различни модели, които са предназначени за съответните видове спорт. Оказва се, че маратонките, които са предназначени за бягане се приемат кат универсални и наистина достойни да се използват както за фитнес тренировки така и за ежедневни разходки. Дори да не обичате да тичате и да се натоварвате то моделите за бягане се оказват свръх комфортни за ходилата, тъй като се отличават с някои специфични свои качества. Днес ще ви срещнем с кратко ръководство как да изберете маратонки nike, които можете да използвате в свето ежедневие както и за спортуване в зала или на открито.

Nike – винаги с перфектни идеи за спортни обувки

Американския бранд става популярен с най-добрите кецове за зала, които се изработват за едни от водещите баскетболни клубове. За да удовлетвори и останалата част от потребителите, които търсят качествени и удобни обувки от Nike представят универсални маратонки за бягане, които можете да превърнете в своите ежедневни предпочитани обувки. Това, с което се отличават моделите за тичане на марката са подбраните материали, които комбинирани се отличават с относително ниско тегло. А това е една от основните причини такъв вид маратонки автоматично да се превърнат във фаворити за ежедневна експлоатация.Nike

Ето накратко с какво се отличават моделите на Nike:

  • Лицева текстилна или мрежеста материя, която е много подходяща за пролетно-летния сезон;
  • Идеално прилягане на ходилото към подметката, която е ергономична и буквално крака потъва в нея;
  • Стабилност, която се осигурява с помощта на здрави връзки или модел тип чорап за ефективно обгръщане на крака.

Всичко това прави маратонките Nike перфектни за тичане, тренировки и разходки.

Как да откриете идеалната находка

Спортните обувки са сред най-добрите, на които разчитаме за пълноценно удобство независимо от интензитета на натоварване на краката. Предвид това, че при обувките за тичане се изисква абсолютна гъвкавост на вложените материали е добре да споделим, че наистина има смисъл от това да се подходи отговорно при избирането на нашите нови Nike сникърси. За да няма гафове ето на какво да акцентирате при покупка:

  • Ниско тегло на модела

Така краката при ходене и бягане няма да усещат тежест;

  • Предпазна част при пръстите

Това е много важен детайл при такъв тип маратонки, защото се намалява риска от набиване при удар в тъп предмет като бордюр, камъни или други препятствия;

  • Точен размер

Естествено, че и тук размера е от значение, което предполага да заложите на точните пропорции на ходилото и спортната обувка.

СпортМода имат перфектните продукти за вас с логото на любимата ви марка. Вземете ги сега с един клик на отлична цена!