Персон и половина спалня – едно решение на много интериорни казуси

За да се чувстваме добре през деня, е важно да спим непробудно и да ни е удобно в леглото през цялата нощ. Ако с размерите или дизайна си то не е особено комфортно, е по-добре да се замислим за смяна на компонента, за да си върнем пълноценния сън, който е решаващ в много направления.

Все по-голям става броят на потребителите, които залагат на приста легло за спалнята или за детската стая. Популярността на този модел се дължи основно на неговите практични размери, които не са нито твърде големи, нито твърде малки, което ги прави съвместим със стаи с всякаква площ.

Какво са Приста леглата

Можете да ги срещнете както под името „Приста“, така и като „персон и половина легла“, като и в двата случая става дума за едно и също. Тази разновидност на съвременната спалня е не случайно една от най-практичните, защото е среден вариант между единичните и двойните модели. Може да се използва както самостоятелно от един човек, така и от двама души, като функционалността и комфортът и в двата случая ще са налице.

За какви помещения са подходящи

Много е важно да определите с точност къде точно искате да поставите бъдещото си Приста легло. Тази малка подробност е с решаваща за това дали изобщо да харчим пари за подобна мебел, или да насочим вниманието си към друга, която изглежда по-подходяща… От гледна точка на предназначението си, персон и половина спалните са подходящи за детски стаи, стандартни стаи за сън, за хотели и други средства за настаняване, за помещения за гости и др.

Снабдени ли са с повдигащ механизъм

Повдигащият механизъм е безценна функция, която много хора търсят да открият в леглото Приста. Тази техническа екстра ни позволява да използваме пълноценно всеки един квадратен метър от стаята, оползотворявайки дори и скритите пространства, каквото е и това под спалнята персон и половина. Само за няколко секунди и с едно лесно движение на ръката, пред нас се разкрива още доста място, в което да подредим дрехи, домашен текстил, неизползвани вещи, коледната украса, работните обувки, детски обувки и какво ли още не.

Много важно в случая е да решим с какъв матрак ще използваме спалнята Приста – еднолицев или двулицев. От това зависи и наличието на повдигащ механизъм, който е възможен само за еднолицевите матраци. При двулицевите се използва подматрачна рамка, която се закупува допълнително е важно да бъде стабилна и изработена от издръжливи материали.

Кои са най-важните критерии за избор, споделят от Лени Стил

Покупката на ново легло Приста не бива да бъде извършвана лекомислено. Колкото по-внимателно обмислим детайлите, толкова по-добър избор ще е успеем да направим, като екипът на Лени Стил съветва да акцентирате върху следното:

  • Дизайнерските особености на модела – персон и половина спалните нямат особени разлики помежду си, но това е само на първо четене… Впоследствие се оказва, че има доста за какво да размишляваме по отношение на естетиката;
  • Точните размери на Приста спалнята – тук визираме параметри като ширина, височина и дълбочина. Удачно е да допълним този критерий и с възможностите за монтаж на повдигащ механизъм, както и с присъствието на практична ракла. И двете са от особено значение за удобното използване на тази мебел;
  • Наличното разнообразие от цветове за конкретната спалня. Най-предпочитаните нюанси са Венге, Дъб Сонома, Орех Адмирал, Дъб Дакота и др. Всеки един от тези варианти е наличен в магазин Лени Стил, където всеки ще открие идеалното легло персон и половина;
  • Стойността на интериорния компонент – цената е първият и последният критерий, който взимаме под внимание при избора на перона и половина спалня. Препоръчително е тя да не е нито твърде висока, нито твърде ниска, като последното намеква за лошо качество.

Екипът на Лени Стил очаква вашия избор на легло Приста и е готов да ви сътрудничи по всеки един въпрос, свързан с предстоящата покупка!