Има ли значение какви столове ползват служителите в един офис?

Проучване показва, че един офис служител прекарва минимум 40 маса в седнало положение докато работи. Наистина звучи стресиращо да се стои толкова дълго време на едно място и именно поради това днес ще обърнем малко повече внимание на това на какви условия трябва да отговарят мебелите в офиса и по-специално столовете, които се ползват. Ако толкова продължително време се застоите на стол, който не е максимално удобен то след известно време ще започнете да усещате сериозни проблеми с кръста, врата и краката. бъдете сигурни, че цялото ви тяло ще реагира и това никак няма да ви хареса.удобен офис стол

Покупката на офис столове следва да се извършва по строго определени показатели. Седалка и облегалка задължително трябва да бъдат максимално омекотени, което на практика да създаде благоприятни условия за удобство. Сигурно си мислите, че е трудно осъществимо това стола в офиса да  е удобен като фотьойл? Нищо подобно! Днес мебелните производители се стремят да предоставят наистина невероятни оферти, които да са съпоставими не само с постигане на висока производителност от страна на служителите, но освен това да не изпитват умора, независимо от това колко дълго време се застояват на работното си място.

Сигурно и вие сте чували за това, че когато естеството на работа е свързано с продължително седене е много важно да се разхождате по-често и на всеки час-час и половина да правите по няколко крачки. Целта е да не се създава предпоставка за атрофиране и отпускане на мускулите, което пък от своя страна рефлектира и върху ставите. При избора на столове офис е определящо не само да са с мека облегалка и седалка, но и да са с ергономична форма. Регулирането на облегалката и седалката създават предпоставка за това наистина да се почувствате удовлетворени от заетата позиция.  Без да изпитвате напрежение или дискомфорт един стол за офис трябва да бъде максимално функционален. Затова не бива да се пренебрегват дори колелцата, които допринасят за по-бързото и лесно манипулиране и придвижване на служителя от едно място на друго естествено в рамките на неговото бюро.

Не са екстра амортисьорите, колелцата и възможностите за регулиране на позицията на тялото. Това са напълно естествени детайли, с които всеки от нас следва да се съобрази особено когато се налага да бъде седнал дълго време за да работи. А погледнато от страната на ръководителя и мениджъра на екипа бихме могли да кажем, че действително не е много удачно да се купуват евтини и некачествени столове, които със сигурност ще се отразят негативно на производителността и желанието за работа от страна на офис служителите.